5 fontos nonverbális jel, amit jó, ha felismersz

A testbeszéd számos aspektusáról esett szó, például miről árulkodik egy fejtartás, az összefont karok, vagy milyen egy pozitív gesztus, most kiemelek Neked pár hasznos non-verbális jelet, amire jó, ha odafigyelsz.

1. Szemmozgás

A neurolingvisztikai programozást jól ismerők tudják, hogy a szemmozgásunk elárulja épp fantáziálunk, vagy emlékezünk, mikor hazudunk és mikor jobb, ha nem zavarnak bennünket elmélkedésünkben.

Balra nézés általában: Elképzelés
Balra fel: képalkotás, hazugság
Balra nézés: hangok elképzelése
Balra le: érzelmek ellenőrzése, emlékezés tapintásra

1438768264.png

Jobbra nézés általában: Emlékezés
Jobbra fel: emlékezés egy képre
Jobbra nézés: emlékezés egy hangra
Jobbra le: beszélgetés önmagunkkal

2. Smink és szemüveg

Tudtad, hogy a szolidan sminkelt nőket komolyabban veszik, mint azokat, akik túl erősen, vagy egyáltalán nem sminkelik magukat? A hatást egy szemüveggel még jobban fokozhatod. A szemüveges nőket komolyabbnak, értelmesebbnek és megbízhatóbbnak gondolják az átlagnál. Vigyázat, férfiak jelenlétében tilos a szemüveg szárát a szádba venned, ez egyértemű szexuális jelzés ugyanis!
A kontaklencse viselése miatt kitágulnak a pupillák, ami ugyancsak fokozza a vonzalmat, ezért ne csodálkozz, ha a férfi kollégáid inkább gondolnak rád csinos kolléganőként, mint komolyan veendő vetélytársként, vagy partnerként, akinek az ötleteire érdemes odafigyelni.

2699195.jpg

3. Kézfogás

A nők hajlamosak puhán kezet fogni, ami a behódolás jele, a nőiességet hangsúlyozza, de azt is sugallja, hogy lehet uralkodni rajta. Ha jó benyomást akarsz kelteni, törekedj a határozottabb kézfogásra, különösen ha férfiakkal kell kezet ráznod. A határozott kézfogás nem akarja sem lenyomni, sem felemelni a másik kezét, nagyjából ugyanolyan erővel szorítsd meg a másik kezét, ahogy ő a tiédet! Ne felejtsd el, hogy általában neked illik előre nyújtani a kezed, kivéve ha nálad jóval magasabb pozícióban lévő férfival, vagy nálad idősebb nővel kell kezet ráznod - ilyenkor hagyd, hogy ők nyújtsák először a kezüket feléd.

6224587.jpg

4. Öltözködés

A nők, akik fokozottan feminin jeleket sugároznak munkahelyi környezetben könnyen elvesztik a hitelességüket, tehát bármilyen bomba jó alakod is van, a munkahelyen jobb, ha nem hangsúlyozod. A túl magas tűsarkú, vagy platform cipő, a rövid szoknya, a szorosan testhez álló ruhák, és a mély dekoltázs mind alááshatják a karriered, hacsak nem a főnök hálószobáján keresztül szeretnél előrejutni. (Ez esetben ne számíts tartós karrierre és túl sok támogatóra sem a kollégáid között...) Ha mégis térd fölött végződő szoknyában vagy, ne tedd keresztbe a lábad férfiak előtt, a combod látványa ugyanis eltereli a férfiak figyelmét. Íme egy konzervatív ("főnökös") viselet és egy lazább irodai szett.

6122785_orig.jpg

9752027.jpg

5. Mosoly

A mosoly bizalmat ébreszt, barátságossá teszi az arcot, nyitott személyiséget sugall. Nekünk nőknek azonban óvatosan kell bánnunk a mosolyunkkal. Komoly üzleti tárgyalásokon kerüljük, ugyancsak visszatetsző tud lenni, ha zavarunkban nevetgélünk, esetleg széles vigyorral az arcukon nemet mondunk valamire, ami a másiknak fontos. Céges partin  - különösen pár pohár alkoholos ital után - a férfiak hajlamosak a mosoly mögé szexuális érdeklődést gondolni.

4175603_orig.jpg